A kiállítás sztárja az automata raktár

Az Ipar Napjai kiállításon leggyakrabban az automatizálás iránt érdeklődtek a látogatók. Legtöbben az emberi munkaerő kiváltására kerestek automatizált megoldást vagy általában a raktár hatékonyságát szeretnék javítani.

A QLM erre a kiállításra egy automata raktár működő modelljét vitte el. A modell azonban esetünkben idézőjelbe tehető, hiszen egy 5 méter magas dobozos állványrendszert építettünk fel, automata felrakógéppel és lifttel kombinált automata szállítópályával. Az automata raktári rendszer minden eleme saját tervezés és gyártás – így költséghatékony és partnereink egyedi igényeire szabott raktárat tudunk építeni és bonyolult igényekre is tudunk megoldást kínálni.

Megéri a raktári beruházás? Nézze meg a számokat!

Sok látogató vetette fel a kiállításon, hogy nehéz a nagy volumenű raktári beruházásokról dönteni, mert a beruházás megtérülését, hatékonyságát nem látják biztosan. Erre a dilemmára mi a QLM-nél konkrét és számszerűsíthető választ tudunk adni.

Az általunk megtervezett raktárat átemeljük a virtuális valóságba, és szimuláljuk annak működését. A szimuláció segítségével modellezhető, hogy a raktári működés hatékonysága hogyan fog javulni: mennyivel nő a kihasználtság, a kiszolgálás sebessége, illetve megbecsülhető, hogy a raktározás költségei, vagy akár humán erőforrás igénye hogyan fog csökkenni. Így partnereink objektív tények alapján tudnak dönteni a raktári beruházásról.

Automata raktár 4 nap alatt? A QLM-nél lehetséges!

A kiállítási stand építése nálunk nem a hagyományos eszközökkel folyt. Egy 100%-ban működő, 5 méter magas automatizált és szoftverrel vezérelt raktárat szereltünk össze az Ipar Napjai kiállításra.

Darabonként 1,5 tonnás, 5 méter magas gépeket kellett mozgatnunk, szerelnünk. Mi voltunk az egyetlen kiállító, aki saját targoncáját használhatta az építéskor, mert a szervező cégnek nem volt a feladatnak megfelelő eszköze. Mindössze 4 napunk volt a szerelésre, az automatika és a szoftver beállítására. Ilyen rövid idő alatt ilyen bonyolultságú rendszert felépíteni nagy szakértelmet kíván annak ellenére, hogy csak össze kellett rakjuk a már korábban is működő rendszerünket. Ha lemaradt a bemutatóról, akkor sem maradt le semmiről! Az automata raktárunk működő demója a kiállítás után is megtekinthető a QLM raktárában.

Játék a QLM-WaProM raktárirányítási szoftver segítségével

A QLM-WaPRoM saját fejlesztésű szoftver játékos formában mutatkozott be.

A kiállításon szórt szórólapok vonalkódját olvastuk be kézi leolvasóval, majd a QLM⁃WaProM szoftver irányításával, az automata rendszerhez kapcsolt állványrendszerből - mint egy valódi raktárban - kiszolgáltuk az ügyfelet. A szoftver persze ennél sokkal többre képes: rendszerezi a raktárban tárolt anyagokat, árukat, irányítja mozgásukat, optimalizálja a helykihasználást és a feladatokat, mérhetővé teszi a raktári folyamatokat. Azaz QLM⁃WaProM raktárirányítási szoftver irányítja és nem adminisztrálja a raktár működését.

Hol tart a magyar ipar?

Teljes mértékben magyar vállalatként fontosnak tartjuk, hogy a magyar ipar fejlődését nyomon kövessük, igényeit időben felismerjük. Örömmel töltött el minket, hogy az Ipar Napjai kiállítás egyre színvonalasabb és regionálisan mértékadó nemzetközi vásárrá válik.

Az év legjelentősebb ipari eseményén, 15 ország 325 kiállítójára több mint 12 ezren voltak kíváncsiak, ami jelentős, 20 százalékos növekedés a 2016-os Ipar Napjaihoz képest. Az elmúlt 5-8 évhez képest kissé átalakult a kiállítás jellege is: korábban főleg a különböző megmunkálási területek (forgácsológépek, lemezmegmunkálógépek, stb.) voltak jelen, az idei kiállításon szélesebb iparági területekről jelentek meg kiállítók.


Hírek

Milyen jövőt hoz az Ipar 4.0?

A HVG újságíróival közösen erre a kérdésre válaszolunk, eloszlatva az illúziókat az automatizációról, a robotokról és a jövőnk iparáról.

 Tovább olvasom

Meddig éri meg saját kézben tartani az intralogisztikát?

Az ellátási láncban szereplő minden cég növekedése során eljön egy pont, ahol több ráfordítást igényel saját kézben üzemeltetni logisztikai folyamatainkat, mint kiszervezni.

 Tovább olvasom

Visszaküldött csomagok: hogyan kezeli az új változókat egy automata rendszer?

A raktár üzemeltetése során a cél a költségek minimalizálása. De hogy érhetjük ezt el?

 Tovább olvasom
str 
0https://www.qlm.hu/hu/page/show/szubjektiv-riport-ilyen-volt-az-ipar-napjai-kiallitas